Nar Gibi Kızarsın:
Fırında Patatesli Tavuk Tarifi
Yeterli vaktiniz yok ama akşama nefis bir sofra kurmak istiyorsunuz. Fırına tavuk atayım, güzelce pişsin diyor hem de nar gibi kızarmış tavuk olsun diyorsanız, merak etmeyin. Basit birkaç malzemeyle destansı bir ana yemeğe dönüşecek, dışı çıtır içi yumuşak kalacak bir fırında patatesli tavuk tarifi ile günü kurtarıyoruz.
Fırında patatesli tavuk; patates ile zenginleşen, oldukça doyurucu, beş dakikada hazırlanabilen, lezzetli, ekonomik ve pratik bir tavuk tarifi. Akşam yemeğine misafir bekleyenler, pratik bir tavuk tarifi isteyenler için bulunmaz bir nimet fırında patatesli tavuk. Hem yancısı olan patatesler hem ana yemek aynı tepside pişiyor, bize de yemesi düşüyor. Afiyet olsun!
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
45 dakika
Fırında Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 6adettavuk kalça(parçalanmış, üst kemiği alınmış)
- 2adet orta boypatates
- 1adet büyük boydomates
- 1adetbiber
- 6adettavuk kalça(parçalanmış, üst kemiği alınmış)
- 2adet orta boypatates
- 1adet büyük boydomates
- 1adetbiber
Sosu için:
- 1tepeleme yemek kaşığıbiber salçası
- 2dişrendelenmiş sarımsak
- 1/2çay bardağızeytinyağı
- 1tatlı kaşığıtoz kırmızı biber
- 1,5yemek kaşığıyoğurt
- 1çay kaşığıtuz
- 1çay kaşığıkarabiber

- 1tepeleme yemek kaşığıbiber salçası
- 2dişrendelenmiş sarımsak
- 1/2çay bardağızeytinyağı
- 1tatlı kaşığıtoz kırmızı biber
- 1,5yemek kaşığıyoğurt
- 1çay kaşığıtuz
- 1çay kaşığıkarabiber
Fırında Patatesli Tavuk Tarifinin Püf Noktası
Fırınınızın model ve çalışma prensibine göre pişme süresi artabilir. Bir kürdan yardımıyla tavuğun etli kısmını kontrol edin, kürdanın deldiği noktadan su çıkıyorsa pişmiş demektir. Biz üst kemiği çıkarılmış kelebek biçimdeki tavuk kalçalardan kullandık. Dilerseniz baget ya da daha büyük boyutlardaki tavuk kalça veya butla da tarifimizi deneyebilirsiniz.

Fırınınızın model ve çalışma prensibine göre pişme süresi artabilir. Bir kürdan yardımıyla tavuğun etli kısmını kontrol edin, kürdanın deldiği noktadan su çıkıyorsa pişmiş demektir. Biz üst kemiği çıkarılmış kelebek biçimdeki tavuk kalçalardan kullandık. Dilerseniz baget ya da daha büyük boyutlardaki tavuk kalça veya butla da tarifimizi deneyebilirsiniz.
Fırında Patatesli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sos için gerekli tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın. Çok az miktarda su da ekleyin.

- Tavukları bir borcama ya da ısıya dayanıklı fırın kabına dizin.

- Ardından üzerine sosu gezdirin. Sosla beraber 20 dakika kadar marine olması için dinlendirin. Vaktiniz yoksa dinlendirmeden diğer aşamaya geçebilirsiniz.

- Patatesleri dilediğiniz boyutlarda doğrayın. Biraz zeytinyağı ve tuzla birlikte karıştırın. Tavukların üzerilerini tam kapatmayacak şekilde patateslerinizi dizin.

- Ardından üzerine domates ve biberleri de dizin. Üzerine biraz tuz da ilave edin. Kenarından çok hafif su verin. Borcamın üzeri açık bir şekilde 190 derecelik fırında tavukların üzeri kızarana kadar 35-40 dakika kadar pişirin.

- Pişince çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!


- Sos için gerekli tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın. Çok az miktarda su da ekleyin.

- Tavukları bir borcama ya da ısıya dayanıklı fırın kabına dizin.

- Ardından üzerine sosu gezdirin. Sosla beraber 20 dakika kadar marine olması için dinlendirin. Vaktiniz yoksa dinlendirmeden diğer aşamaya geçebilirsiniz.

- Patatesleri dilediğiniz boyutlarda doğrayın. Biraz zeytinyağı ve tuzla birlikte karıştırın. Tavukların üzerilerini tam kapatmayacak şekilde patateslerinizi dizin.

- Ardından üzerine domates ve biberleri de dizin. Üzerine biraz tuz da ilave edin. Kenarından çok hafif su verin. Borcamın üzeri açık bir şekilde 190 derecelik fırında tavukların üzeri kızarana kadar 35-40 dakika kadar pişirin.

- Pişince çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Fırında Patatesli Tavuk Tarifinin Servis Önerisi
Fırından aldıktan sonra üzerine çok hafif zeytinyağı gezdirebilirsiniz ve taze çekilmiş karabiber ilave edebilirsiniz. Lezzetine lezzet katacaktır.
Fırından aldıktan sonra üzerine çok hafif zeytinyağı gezdirebilirsiniz ve taze çekilmiş karabiber ilave edebilirsiniz. Lezzetine lezzet katacaktır.
