Yumuşacık ve Mangal Lezzetinde:
Fırında Tavuk Şiş Tarifi
Evde ne zaman tavuk pişirmek istese, özellikle tavuk göğsü pişirmeye başlasa sonu hep kurumuş bir şekilde bitenleri böyle alalım. Bu kez kurutmadan, fırında yumuşacık tavuk etleri pişirmeye hazırlanıyoruz. İşin sırrı marinasyonda ve farklı pişirme tekniğinde. En az mangalda yapmış kadar lezzetli ve ondan çok daha hafif bir tat yakalayacaksınız.
Soğanı, sarımsağı, tavuğu, zeytinyağını kapan gelsin. Akşama fırından çıkmış, çok doyurucu ve lezzetli bir yemek var. Yanına dilerseniz salata yapın, dilerseniz pilavla servis edin. Her yemeğin yanına çok yakışıyor, yemelere doyum olunmuyor. Şimdi o yumuşacık tavuk etinin sırlarını öğrenme zamanı. Buyursunlar...
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
30 dakika
Fırında Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler
- 500gramkemiksiz kuşbaşı tavuk göğsü
- 1adet büyük boysoğanın suyu
- 2yemek kaşığıyoğurt
- 3dişsarımsak
- 1,5kahve fincanızeytinyağı
- 1tatlı kaşığıtuz
- 2çay kaşığıkarabiber
- 1çay kaşığıkimyon
- 1çay kaşığıtoz kırmızı biber
- 1çay kaşığıkuru kekik
- 1dalbiberiye (arzuya göre)
- 500gramkemiksiz kuşbaşı tavuk göğsü
- 1adet büyük boysoğanın suyu
- 2yemek kaşığıyoğurt
- 3dişsarımsak
- 1,5kahve fincanızeytinyağı
- 1tatlı kaşığıtuz
- 2çay kaşığıkarabiber
- 1çay kaşığıkimyon
- 1çay kaşığıtoz kırmızı biber
- 1çay kaşığıkuru kekik
- 1dalbiberiye (arzuya göre)
Araları için:
- 1adetkapya biber
- 1adetkabak
- 1adetsoğan
- 100grammantar
- 1çay kaşığıtuz
- 1çay kaşığıkarabiber
- 2yemek kaşığızeytinyağı

- 1adetkapya biber
- 1adetkabak
- 1adetsoğan
- 100grammantar
- 1çay kaşığıtuz
- 1çay kaşığıkarabiber
- 2yemek kaşığızeytinyağı
Fırında Tavuk Şiş Tarifinin Püf Noktası
Çöp şişlerinizi su dolu bir kase içinde bir saat bekletirseniz pişerken kararmayacaktır.

Çöp şişlerinizi su dolu bir kase içinde bir saat bekletirseniz pişerken kararmayacaktır.
Fırında Tavuk Şiş Tarifinin Pişirme Önerisi
Pişirme süresi fırınınıza göre uzayabilir bu yüzden gerekirse daha kontrol ederek daha uzun süre pişirebilirsiniz.

Pişirme süresi fırınınıza göre uzayabilir bu yüzden gerekirse daha kontrol ederek daha uzun süre pişirebilirsiniz.
Fırında Tavuk Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içerisine zeytinyağı, yoğurt, soğan suyu, rendelenmiş sarımsakları, tuz ve baharatları atarak güzelce karıştırın.

- Üzerine kuşbaşı şekilde doğranmış tavuk göğüslerini aktarın ve marinasyonla iyice harmanlayın. Bu tavukların üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabında en az 1 saat vaktiniz varsa 1 gece kadar dinlendirin.

- Mantar hariç (mantarları minik kültür mantarlarından seçin) diğer tüm sebzeleri orta kalınlıkta ve boyutlarda doğrayın. Tuz, karabiber ve zeytinyağıyla harmanlayın.

- Çöp şişlere sebzeleri ve tavukları bir bir geçirin. Tüm malzemeler bitene kadar işleme devam edin.

- Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırının orta kısmına bu tepsiyi yerleştirin. Üzerine fırın telini yerleştirin.Fırını 180 derecede 5 dakika kadar ısıtın. Ardından telin üzerine çöp şişleri dizerek pişmeye bırakın. Belli aralıklarla yönlerini değiştirmeyi ihmal etmeyin.

- 20-25 dakika kadar bu şekilde pişirdikten sonra çıkarıp servis edin.

- Derin bir kabın içerisine zeytinyağı, yoğurt, soğan suyu, rendelenmiş sarımsakları, tuz ve baharatları atarak güzelce karıştırın.

- Üzerine kuşbaşı şekilde doğranmış tavuk göğüslerini aktarın ve marinasyonla iyice harmanlayın. Bu tavukların üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabında en az 1 saat vaktiniz varsa 1 gece kadar dinlendirin.

- Mantar hariç (mantarları minik kültür mantarlarından seçin) diğer tüm sebzeleri orta kalınlıkta ve boyutlarda doğrayın. Tuz, karabiber ve zeytinyağıyla harmanlayın.

- Çöp şişlere sebzeleri ve tavukları bir bir geçirin. Tüm malzemeler bitene kadar işleme devam edin.

- Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırının orta kısmına bu tepsiyi yerleştirin. Üzerine fırın telini yerleştirin.Fırını 180 derecede 5 dakika kadar ısıtın. Ardından telin üzerine çöp şişleri dizerek pişmeye bırakın. Belli aralıklarla yönlerini değiştirmeyi ihmal etmeyin.

- 20-25 dakika kadar bu şekilde pişirdikten sonra çıkarıp servis edin.

